Kirajzás
Timothy Zahn regénye
Barta Zoltán összeállítása

Timothy Zahn a szeret elidőzni Thrawn admirális korában. Na persze, miért is ne szeretne, hiszen a Star Wars-galaxist feltámasztó regényével - többek között - ez a karakter hozta meg a számára a méltó elismerést. A közelmúltban megjelent "A túlélők keresése" után megismerkedhetünk az előzménnyel is, vagyis egy elegáns ugrás után máris ott vagyunk a Régi Köztársaság utolsó időszakában, amikor is a Kirajzás-tervezet a végső szakaszába lép.

Ami igazán különlegessé teszi ezt a regényt az az, hogy olyan karakterek útjai kereszteződnek a cselekményében, akik korábban a Star Wars más-más korszakaiban bukkantak fel. Így kerül össze Obi-Wan Kenobi, C'baoth a Thrawn-trilógiából ismert sötét Jedi, és persze maga Thrawn, a stratégiai lángelme, aki ekkor még csak a hazája haderejét erősítette. A túlélők keresése utalásai itt most új értelmet nyernek, bár rá kell jönnünk, hogy sok minden csak a második filmtrilógia lezárásával derülhetett ki arról a korszakról, melyre most már oda-vissza lehet hivatkozni.

Összegezve a Kirajzás, a maga valamivel több , mint 450 oldalas terjedelmével érdekes olvasmány lehet azon könyrajongók számára, akik szeretnének többet megtudni a klón-háborúkat közvetlenül megelőző időszakról. Többet illetlenség lenne elárulni egy frissen megjelent regényről, hiszen az első elolvasás élménye a maga meglepetéseivel semmi mással nem pótolható.

A hazánkban eddig megjelent könyvek listájához kattints ide!