A túlélők keresése
Timothy Zahn regénye
Barta Zoltán összeállítása

Timothy Zahn a kilencvenes évek elején, a Thrawn-trilógia első kötetével lopta be magát a Star Wars-rajongók szívébe, és az általa kitalált Expanded Universe-es hősök új utakra vitték az amúgy sem szegényes fantáziavilággal megáldott környezetet.

A nálunk frissen megjelent 'A túlélők keresése' címmel megjelent mű tovább viszi ezt az irányvonalat. Zahn megmarad a saját galaxisánál, de ezt ügyesen fűszerezi a filmes adalékokkal, az onnan ismerős elemekkel. És persze mindezt olyan eleganciával teszi, melyért a rajongók a kedvenc írójukká avatták.

A történet ehhez mérten szövevényes. Egy olyan korban játszódik, amikor az Új Köztársaság és a Birodalom maradéka békében megférnek egymással. Persze itt is lehet izgalmas kalandokat átélni, és erről a Skywalker házaspáron kívül számos más karakter is gondoskodik. A vaskos, több mint ötszáz oldalas terjedelmű könyv letehetetlenül izgalmas olvasmány azok számára, akik szeretik az igényesen megírt olvasmányokat, és egy kicsit kilépnének a filmek világának korlátai közül.

A könyvet azonban nem túl könnyű beszerezni. A rajongók mindig informáltabbak a megjelenésekről, mint a könyvesboltok, éppen ezért nem kis utánajárásba került, hogy meg tudjam venni, ráadásul néhány frekventáltabb belvárosi üzletben fogalmuk sem volt róla, amikor a kiadó által jelzett megjelenési időpont után rákérdeztem. Ha tehát valahol nem találjátok, nem szabad feladni a reményt, hanem érdemes tovább kutatni...

A hazánkban eddig megjelent könyvek listájához kattints ide!