Battle of the Heroes CD-Maxi
Egy sláger az óceán két partjáról - 2005
Barta Zoltán összeállítása

Az átlagemberek számára egy promociós célokra megjelent, egy vagy két felvételt tartalmazó CD nem jelent különösebb értéket. A gyűjtők azonban tudják, hogy a bolti forgalmazásból kimaradt, legtöbbször 'Not For Sale - For Promotional Only' címkével ellátott kis példányszámú lemezek valójában mekkora ritkaságnak számítanak világszerte. Ezek közé tartozik John Williams - eddigi - utolsó Star Wars-os slágere, a sodró lendületű Battle of the Heroes is.

Az Episode III-hoz az óceán két oldalán egyszerre két változatban jelent meg a Battle of the Heroes CD-Maxi. A különbség a csomagolásban és a felvételek mennyiségében van. Az angol verzióhoz a video clipet is mellékelték, de ezt csak egy számítógépes keret­programmal lehet megtekinteni, sajnos botrányosan gyenge minőségben. A lemez(ek) a szokásoknak megfelelően csak promociós célokra készültek, az üzletekben nem találkozhattunk a CD-vel.

Ami érdekes lehet - legalábbis a gyűjtők szempontjából - az a kétféle borító. Az amerikai a hagyományos vastagtokos kiszerelésben, míg az angol az európai CD-Maxiknál megszokott vékonytokos kiszerelésben látott napvilágot. (Ez utóbbi borítóján a felvételek listája alatt jól látható a limitált kiadásra utaló sorszámozás.) A lemezek szitázása mindkét esetben egyformán koromfekete, mely mindenféle díszítést nélkülöz.

Elhangzó felvételek:
Amerikai kiadás
1. Battle of the Heroes (Album Version)
2. Battle of the Heroes (Dialogue and Sound Effects Mix)

Angol kiadás:
1. Battle of the Heroes
2. Battle of the Heroes (With Dialogues)
3. Star Wars Theme
4. Battle of the Heroes Video

A 2005-ben megjelent Battle of the Heroes CD-Maxi amerikai és angol kiadásának borítói, és az angol kiadás lemezcímkéje: