A klónok háborúja - Nálunk is beindul a negyedik évad

A Cartoon Network eljuttatott hozzánk egy beharangozót és egy epizódlistát a hamarosan induló Klónok háborúja negyedik évadjához, valamint a sorozat premierjéhez kapcsolódóan egy érdekes eseményre való invitálást. Íme:

Új hősök születnek, ellenségek térnek vissza, és a harc kiéleződik a Star Wars: A klónok háborúja legújabb, 4. évadjában. Hogy hogyan kerül Ashoka a víz alá? Az új epizódokban látványos tengeri csatába csöppenhettünk, a tét ezúttal az új trónörökös vezette Mon Calamari óceán-világ királysága. A bolygó két népe, az agresszív, polipszerű quarrenek és békés szomszédjaik, a mon calamarik közti instabil béke megdőlni látszik, a mindent átszövő hatalmi harc egyre több galaxist érint az univerzumban. Az érdekes képi megoldások és fantáziadús ötletek ismét feszes tempójú, izgalmas történettel párosulnak. Aki eddig nem volt nagy rajongója a sorozatnak, annak is ajánljuk – ha másért nem, a lenyűgöző látványvilágért. Bemutató a Cartoon Networkön április 9-én 18.35 órakor, sugárzás hétköznaponként.

David Filoni, a sorozat rendezője így nyilatokozott az új évadról: „Ezekben az epizódokban sikerült egy teljesen élethű vízi világot megteremtenünk,  korallokkal és tengeri herkentyűkkel, mintha víz alatti kamerákkal merültünk volna alá. A vízi jelenletek az élő filmek látványvilágát izázikis, a csatajelenetekben szereplők ezreit vonultatjuk fel. A Sithek bosszúja gigantikus űrcsatáját szeretnénk megközelíteni látványban.”


Minden eddiginél nagyobb 3D-s, összesen hetven négyzetméteres aszfaltfestmény készül április 7-én, szombaton az
Erzsébet téri Akvárium (volt Gödör) bejárata felett. A nagyközönség szeme láttára készülő, április 7-9-ig látható kép témája a Star Wars: A klónok háborúja lesz.

Az április 9-én, a Cartoon Networkön induló negyedik évad témája és látványvilága rengeteg meglepetést tartogat a Star Wars-rajongóknak - a sorozat egy része víz alatt játszódik, ez a vizuális újdonság ihlette meg a magyar alkotókat, akik a mellékelt képet oly módon kívánják megfesteni, hogy a képet szemlélő maga is a víz alatt érezhesse magát. Külön érdekesség, hogy a kép húsvét hétfőjén is látható lesz, így a ’vizes téma’ mintegy egybecseng a húsvét-megtisztulás-víz szimbolikájával. A kép alkotói az a Suppré-Neopaint grafikai csoport, akik az urban art népszerűsítésének jegyében számos zenei rendezvényt, hazai és nemzetközi graffiti fesztivált és street art kiállítást valósítottak meg – legutóbb például a Nemzeti Színház tíz éves fennállására készült hatalmas falfestményt.A klónok háborúja 4. évadjának epizódlistája:

01. Vízi háború
02. Gungan támadás
03. Foglyok
04.
Árnyékharcos
05. Segítség a bajban
06. Nomád droidok
07. Sötétség Umbarán
08. A tábornok
09. A parancsszegés
10. Krell ámokfutása
11. Túszul ejtve
12. A Köztársaság rabszolgái
13. Menekülés Kádávóról
14. Baj és barátság
15. Megtévesztés
16. Barátok és ellenségek
17. A doboz
18. Krízis a Naboon
19. Mészárlás
20. A zsákmány
21. Fivérek
22. Bosszú