A klónok háborúja - Elkezdődött második évad
Barta Zoltán összaállítása

Fél évvel az amerikai premier után hazánkban is folytatódik a 'The Clone Wars', azaz 'A klónok hárorúja' című animációs sorozat. Akik nyomon tudták követni a külföldön sugárzott epizódokat, egyöntetű lelkesedéssel beszélnek a második évadról. Ez nem is véletlen, hiszen az alkotók szinte minden epizódra tartogatnak valamilyen meglepetést, ami kimondottan jót tesz a sorozatnak. Szerencsére nem kell állandóan a harctéren tartani a cselekményt ahhoz, hogy izgalmas kalandokat láthassunk a Köztársaság végnapjaiból.

Rögtön az elején kezdjük egy kis magyarázattal. Sokak számára ugyanis nem világos, miért kell több hónapot - jelen esetben fél évet - várni a The Clone Wars magyarországi folytatására. A dolog nagyon egyszerű: az ilyen sorozatoknál regionális szerződések köttettnek, vagyis nem országokra szabva dől el, hol és mikor kezdődik egy adott sorozat. Európának e szegmense tehát most kapta meg a sugárzás jogát, és ebbe bizony bele kell törődnünk.

Jó hír viszont, hogy a második szezon is a megszokott szinkronnal készül, vagyis a karakterek a mozifilmekből ismert magyar hanggal szólalnak meg. Egy változást kivéve, ugyanis Zsigmond Tamara ebben a szezonban kisfia születése miatt nem tudta elvállalni Amidala szerepét, helyette ezúttal Csondor Kata hangját hallhatjuk a sorozatban.

(A cikk teljes terjedelmében a Starfighter klubújság 10-es számában olvasható.)

A klónok hábrúja - II. évad, hivatalos magyar epizódcímek:

1. rész - Harc a holokronért
2. rész - Végzetes rakomány
3. rész - Az Erő gyermekei
4. rész - A szenátus kémje
5. rész - Randevú a pokolban
6. rész - A fegyvergyár
7. rész - Rémuralom
8. rész - Az élősködők
9. rész - Grievous csapdája
10. rész - A dezertőr
11. rész - Az ellopott fénykard
12. rész - A mandalore-i összeesküvés
13. rész - A kísértés útja
14. rész - Mandalór hercegnője
15. rész - Gyilkosságok a szenátusban
16. rész - Macska-egér harc
17. rész - Fejvadászok
18. rész - A Zillo-sárkány
19. rész - A Zillo-sárkány visszavág
20. rész - Halálos csapda
21. rész - Menj haza, Artu
22. rész - Halálos üldözés