Sculpting a Galaxy
DVD-melléklet
Barta Zoltán összeállítása

A Star Wars-filmek készítésének kulisszatitkait bemutató alkotások mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, főleg, ha valamilyen extra tartalommal ruházták fel a kiadást. Ennek a kritériumnak most igencsak megfelel a Sculpting a Galaxy deluxe-változatához készített DVD is. Ezen szerencsére nem követték el azt a hibát, mint a Dressing a Galaxy-nál, melyen az exkluzivitás hangozatása mellett gyakorlatilag semmi újdonságot nem kapott a vásárló. Lorne Peterson könyvéhez egy igazán remekül összeállított audio-vizuális háttéranyagot mellékeltek.

A DVD persze nem olyan részletességü, mint maga a könyv, de nem is ez a lényege. (A deluxe-változat ebben az esetben is egy jó centivel vagtagabb, mint a 'mezei' kiadás.) Két, korábban már a hivatalos DVD-ken fellelhető dokumentumfilm mellett találhatunk egy nagyon látványos, a makett-CGI munkák keverékét bemutató harmadik részes összeállítást Episode III Visual Effects Breakdown címmel, majd pedig a mester saját kommentálásával két rendhagyó slide-show videot is megkukkanthatunk. Ezek álló képek video-szerűen lejátszva, de mivel rengeteg publikálatlan felvételt tartalmaznak,emiatt nagyon érdekesek és szórakoztatóak. A képek nagy része magáról a stábról szólnak, és a korai időkben kattintgatott képkockák egy hihetetlenül távolinak tűnő kortól, a hetvenes évek közepétől kezdődően elevenítik fel a Star Wars-filmek készítőinek dolgos hétköznapjait.

Annyit még érdemes elmondanunk, hogy ez a DVD sem jelent meg önálló kiadványként, csakis és kizárólag a Sculpting a Galaxy deluxe dobozában lelhető fel. Saját tokkal a Dressing...-hez hasonlóan nem rendelkezik, hiszen a nagy doboz belsejére ragasztott papírzsebből kell elővarázsolni. A változatosság kedvéért azonban egy információs füzetkét már készítettek hozzá.

Az alábbiakban megtekintheted a Sculpting a Galaxy deluxe-változatához kiadott DVD füzetborítóját, a lemezt, valamint a menük képeit: