Episode I - International "One" Campaign-plakátok
Barta Zoltán összeállítása

A kilencvenes évek végén az Episode I mindent elsöprő marketingkampánya sokak számára szokatlan volt. Korábban nem nagyon láthattunk hasonlót - még a Special Edition idején sem - az első rész, ugyanis szó szerint mindenhol ott volt, ahol reklámozni lehetett. Még kis hazánkban is, melyben a kampány ereje messze elmaradt a nyugat-európai és amerikai szinttől.

A promóció fontos támaszai az utcai plakátok voltak. Ezeket egy jól kitalált koncepció alapján a filmben felbukkanó karakterek köré építették, hozzájuk pedig jól hangzó jelszavakat találtak ki. Így született meg az úgynevezett "One"-kampány, és a mára legendássá vált jelmondat-széria: One Love, One Hate, One Choice, One Friend, stb, stb...

Hazánkban szintén felbukkantak ezek a plakátok, azonban itt - vélhetően takarékossági okokból - már nem külön-külön, hanem három-három karaktert összefogva kerültek ki óriásplakátok formájában az utcára. Ezen egyébként nincs miért csodálkozni, hiszen a filmet bemutató országok viszonylag szabadon felhasználhatták a plakátok alapjait.

Az 1999-es International "One" Campaing plakát-sorozat képei, feliratok nélkül. Ebben a sorozatban Amidala nem látható. (A képek kattintással nagyíthatók.)