A klónok háborúja - Poszter- és képeslapkönyv
Barta Zoltán összeállítása

A posztermagazinok kiadása egy jó pár éve már nálunk is természetes dolog, és ha valamely nagyobb mozisiker nem bukkan fel egy ilyen kiadvány formájában a hazai újságosstandokon, akkor bizony hiányérzetünk támad. A The Clone Wars esetében szerencsére nem ez történt, és az Egmont Kiadó jóvoltából végre az animációs sorozat poszter- és képeslapkönyvét is a gyűjteményünkhöz csatolhattuk. (Mivel a kiadvány közelebb áll a magazinokhoz, ezért arra gondoltunk, hogy a címével ellentétben sokkal inkább ebben a rovatban van a helye, mint a könyvek között.)

Ez a kiadvány a gyűjtésről szól. A harminckét oldalas terjedelembe nyolc képeslap és egy halom A/4-es méretű kép fért bele. Az utóbbiak hátulján rövid magyarázó szövegek a karakterekről. Semmi szócséplés, semmi felesleges magyarázkodás. Csak annyit nyújt, amennyi a feladata: látványos oldalakon veszi sorra a film karaktereit. Az egyetlen hátránya a nagyobb méretű poszter(ek) hiánya.

És bár a képeslapokkal kísérlet történik a vásárló 'játékba küldésére', a gyűjtők szelíd mosollyal utasítják vissza a lehetőséget. Ugyanis eszük ágában sem lesz elküldeni a barátaiknak a képeslapokat, hogy újra átéljék a galaktikus élményt. Ez már a miziban és a tévé képernyője előtt megtörtént! Ennek a kiadványnak a gyűjteményben a helye, megbontani, a tartalmát pedig a falra ragasztani nem lenne illendő. Aki pedig mégis erre adja a fejét, annak nem árt, ha beszerez egy tartalék példányt, mielőtt eltűnik a standokról!