Star Wars Boba Fett Magazine
Rendhagyó kiadvány 1998-ból
Barta Zoltán írása

A mandalor páncélba bújt fejvadász népszerűsége immár nem ismer határokat. Ezt kihasználva a Star Wars Galaxy Collector szerkesztői gondoltak egy merészet, és elhatározták, hogy egy különleges magazinban bemutatják a fejvadászok királyát. Így született meg 1998-ban a Star Wars Boba Fett magazin.

Mielőtt valaki rohanna előfizetni, ki kell ábrándítanom: ez a magazin mindössze egyetlen számot ért meg. Éppen ez benne a kuriózum. Na persze minden fő karakterről lehet egy magazint összeállítani, de egy olyan rejtélyes alakról, mint Boba Fett, egy kicsit más tészta.

Ez a tekintélyes, ötvenkét oldalas terjedelemmel rendelkező magazin a lehető legsokoldalúbban mutatja be a fejvadászt
- és a róla szóló hátteret - a páncélzata tervezésétől kezdve a róla szóló képregények sztoriján keresztül a művészeti alkotásokig. A játékok sem maradhatnak ki a sorból, sőt, a magazin végén egy részletes -természetesen az 1998-as árfolyamokat bemutató - árlista is található. Ebben minden gyűjtő és rajongó tájékoztatást kaphat(ott) arról, mennyiért lehet hozzájutni a különböző országokban kiadott ritkaságokhoz.

A Star Wars Boba Fett magazin nem lenne teljes a fejvadászt megszemélyesítő színész nélkül. Jeremy Bulloch valósággal sztárrá vált a rajongók szemében, és ennek igazán örülhet, hiszen ezen kívül nem sok babér termett neki a filmszakmában.

És végül még egy érdekesség. A magazin középén ugyanis befűzve található egy kétoldalas poszter. Az egyik oldalán Boba Fett teljes alakos képe látható, mindenféle magyarázó szöveggel ellátva arra vonatkozóan, milyen célt szolgálnak a páncélzatán és a sisakján látható ketyerék. A másik oldalt a Slave I., vagyis a fejvadász űrhajójának robbantott-metszetes képe foglalja el. Ennek segítségével könnyebben elképzelhető, hogy töltötte fedélzetén a mindennapjait a galaxis leghíresebb és egyben legkönyörtelenebb fejvadásza.

(Az alábbiakban bemutatjuk a Star Wars Boba Fett magazin borítóját és a tartalmat szemléltető néhány oldalpárt.)