Star Wars Galaxy Collector Magazine (1998-2000)
Barta Zoltán összeállítása

1998 februárjában, a Star Wars Galaxy Magazine helyét egy kimondottan a játékpiacra koncentráló lap vette át. A Star Wars Galaxy Collector nem folytatta az elődje sorszámozását, vagyis nem a 14. számtól vitte tovább a témát.

Szükség volt a váltásra, és egyáltalán, volt akkora business a játékipar, hogy megérte egy külön Star Wars magazint a témának áldozni? A válasz egyértelműen igen. A Star Wars merchandising igen erős ütemben vette tűz alá a játékpiacot, és a termékek széles skálája arról árulkodott, hogy hosszú távon szeretnék megvalósítani az elképzeléseiket. Ehhez igen igencsak jó segítőtárs lett a Star Wars Galaxy Collector, hiszen frissen, aktuálisan, nemritkán megjelenés előtt mutatta be a játékokat, felkészítve ezzel a rajongókat a későbbi vásárlásra. Ez a rajongók számára is kedvezővé vált, ennek révén ugyanis már előre tudták, milyen termékek jelennek meg a boltokban, vagyis kiszámíthatták, mennyit kell majd áldozniuk a gyűjtőszenvedélyükre.

A Star Wars Galaxy Collector egy darabig még magán hordozta az elődje művészetpártoló stílusjegyeit, de az idő előrehaladtával - és a játékkínálat bővültével - ez a tendencia egyre jobban a háttérbe szorult. Ez persze nem jelenti azt, hogy az új magazin nem lett annyira igényes, mint a korábbi volt, mindössze játékközpontúság hagyott kisebb mozgásteret neki. Sajnos csak múlt időben, mert mindössze két év forgalmazás után, fájdalmasan gyorsan búcsúzott a rajongóktól.

A Star Wars Galaxy Collector Magazine borítói:

Star Wars Galaxy Collector Magazine #1

Star Wars Galaxy Collector Magazine #2

Star Wars Galaxy Collector Magazine #3

Star Wars Galaxy Collector Magazine #4

Star Wars Galaxy Collector Magazine #5

Star Wars Galaxy Collector Magazine #6

Star Wars Galaxy Collector Magazine #7

Star Wars Galaxy Collector Magazine #8