Star Wars Galaxy Magazine 1994-1997
Barta Zoltán összeállítása

Az 1994 végén indult a Star Wars Galaxy Magazine nem kisebb célt tűzött maga elé, mint a Star Wars művészetének bemutatását. Ez persze az elsődleges cél volt, mert ezen kívül a játékokra és egyéb árucikkekre esett a fő hangsúly, és mellettük csak igen kis hányadban foglalkoztak a filmekkel. (Erre ott van a Star Wars Insider, amelynek éppen ez a fő profilja, akkor meg miért is rontsák egymás üzletét, nem igaz?)

A Star Wars Galaxy Magazine választása telitalálatnak bizonyult. A 13 számot megért magazin nagyon nagy szerepet játszott abban, hogy a fiatalok képet kaphassak arról, miként zajlik a képregények, könyvborítók, film- és egyéb reklámplakátok tervezése, megfestése. Közel vitte az olvasókat a művészekhez, és olyan nagyságokat mutattak be emberközelből - Ralph McQuarrie, Drew Struzan, Hildebrandt testvérek, Dave Dorman, stb. - akik a munkájuk révén jelentős hírnévre tettek szert ebben a műfajban.

A Magazine igényessége nagyban hozzájárult a népszerűségéhez is. Valószínűleg éppen emiatt voltak olyanok is, akik jobban kedvelték az Insider-nél, lévén a másik magazin jóval populárisabb hangvételt képviselt.

A Star Wars Galaxy Magazine a Topps játékgyártó céggel karöltve hatalmas reklámfelületet is tudott biztosítani az éppen aktuális termékeknek. A Topps-nak köszönhető a mára már klasszikusnak számító Widevision kártyasorozat is, amelynek promo darabjai a Star Wars Galaxy Magazine mellékleteként sok rajongó féltett kincseivé váltak. Ezenkívül ebben a lapban is meg lehetett rendelni a Star Wars játékok tömkelegét, bár a kínálat sok esetben egyezett az Insider által bemutatottakkal.

A kártyák mellett néha posztert is mellékeltek a Magazine-hoz. Ezek között viszont csak ritkán fordult elő, hogy fényképes posztert tettek volna közzé, helyettük - a lap irányvonalához jobban igazodva - művészi illusztrációk kerültek a kihajtható lapra.

1997-ben azonban, a 13-ik számmal váratlanul véget ért a hagyományos Star Wars Galaxy Magazine története, és átadta a helyét a játékokra összpontosító Star Wars Galaxy Collector-nak.

A Star Wars Galaxy Magazine borítói:

Star Wars Galaxy Magazine #1

Star Wars Galaxy Magazine #2

Star Wars Galaxy Magazine #3

Star Wars Galaxy Magazine #4

Star Wars Galaxy Magazine #5

Star Wars Galaxy Magazine #6

Star Wars Galaxy Magazine #7

Star Wars Galaxy Magazine #8

Star Wars Galaxy Magazine #9

Star Wars Galaxy Magazine #10

Star Wars Galaxy Magazine #11

Star Wars Galaxy Magazine #12

Star Wars Galaxy Magazine #13