Jabba-palota dioráma
Sebők Leila Babik Balázs munkája

Az október 16-i klubnapon mutattuk be hazai rajongók egy fantasztikus alkotását, a Jabba-palota belső tereinek méretarányos diorámáját. Sebők Leila és Babik Balázs alkotása sajnos helyhiány miatt csak féynképeken volt megketinthető, de most alkalom nyílik arra, hogy alaposabban szemügyre vehessük. A képeket nézve a hihetetlenül aprolékos kidolgozottságnak köszönhetően tényleg olyan érzése támad az embernek, mintha egy virtuális sétán lenne. Mindezt megalkotni nem volt egyszerű feladat, éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy nagy vonalakban miképpen állt össze a Jabba-palota kicsinyített mása. Az alkotók erről így meséltek:

"A diorámát 1:20 arányban készítettük el. Mérete: 122x72x30 cm, anyagát tekintve különféle karton, és műanyag alapú matéria, üvegszál,fa. A felület kiképzéséhez külön erre a célra kikevert burkolóanyagot használtunk, amely szikla hatású (érdes, és hűvös) tapintást kölcsönöz a falfelületnek.

A makett minden helyiségében a film szerinti világítástechnika is kialakításra került feszültség - és fényerőszabályzó beiktatásával, amely 230 V-ról üzemeltethető. Színei a meleg színek minden árnyalatában pompáznak, hasonlóképpen a filmbeli jelenethez.

A belső dekorációk és kiegészítők méretarányosan készültek el, Jabba fekvőhelyére fókuszálva, mely mintegy ékessége ennek a műnek.

A diorama elkészítését nagyon komoly kutatómunka előzte meg, ami gyakorlatilag ennek a résznek filmkockáról filmkockára való megfigyelését, méretezését jelentette.

A Solo-karboniton kívűl minden kézzel készült, akár mintázás, akár öntési formában.

Amennyiben igény és lehetőség lesz rá a jövőben, szívesen megosztanánk veletek a következő kreatív munkánkat, amely az Episode IV-ből méltán híres kocsmai jelenetet ábrázolja majd."

A közeljövőben remélhetően sikerül majd teljes valójában, élőben is bemutatnunk ezt a diorámát...

Az alkotók elérhetőek az alábbi címen: scifidiorama@gmail.com

Így néz ki a Jabba-palotában belülről: