Padmé
Polacsek Larion mukája
Barta Zoltán összeállítása

Polacsek Larion ismét küldött egy saját munkát, méghozzá mellszobor formájában. A szobor 'alanya' ezúttal az Episode II-es esküvői ruhás Padmé. Az alkotás nagyjából 1,5-2 heti tiszta munkaidő eredménye, melyet Larion eredetileg 1:1-es méretarányban szeretett volna elkészíteni, aminek eredményeképpen az arc is élethűbb lett volna, de a végleges mű fele ekkorában készült el. (Ehhez is 5 kg-nyi agyag kellett.)

Larion egyébként az esküvői ruha kidolgozottsága miatt döntött ennél a verziónál, és a részleteket mindenképpen szerette volna a lehető legélethűbben megjeleníteni a mellszobron is. A szobor maga tömör agyag, ezért a repedezés elkerülése miatt hetekig kellett száradnia. Ezután jött a komolyabb tortúra, ugyanis a fátyol és a felsőruha mintázatát eredetileg karcolással akarta kivitelezni, de kiderült, hogy ez nem igazán járható út. Ezért a mintázás miatt vizes ecsettel vissza kellett puhítani. Miután ez megvolt, jöhetett az alapozás, majd az aranyszínű festés. (A kész mű 28 cm magas.)

(Az alábbi képek a munkafolyamat korai fázisától a végleges változatig mutatják be szobor készítésének látványosabb állomásait.)