Házi készítésű társasjátékok 2.
Barta Orsolya összeállítása

Az Episode II. bemutatója után, mivel korábban már sokat játszottam az 1987-es magyar társasjátékkal, arra gondoltam, lehetne egy hasonlót készíteni, aminek a központi mozzanata Obi-Wan kiszabadítása lenne. A játék alapja adott volt, csak kicsit át kellett alakítani, hogy megfeleljen a geonosisi helyszínnek. Természetesen a szabályokban is eszközöltem néhány módosítást, hogy jobban megfeleljen a filmnek, valamint így a különböző karaktereknek is különböző tulajdonságaik lettek.

Mindkét oldalon 9-9 figura van, a köztársaságiaknál Anakin, Amidala, Mace Windu, Yoda, R2-D2, C-3PO, Obi-Wan Kenobi (ő csak azután lesz aktív karakter, hogy Amidaláék kiszabadítják a börtönből), valamint 2 klónkatona. A szeparatistáknál Dooku gróf, Jango Fett, egy geonosisi katona, 2 battle droid, 2 super battle droid és 2 destroyer.

Anakin, Amidala és a két robot a tábla jobb felső sarkából indulnak, ez Amidala hajója. Mace Windu, Yoda és a két klón a bal felső sarokból (köztársasági transzport). A szeparatista vezérek a sötétrózsaszínel jelölt iránytó termből kezdenek, a a droidok pedig a tábla szélein lévő D-vel jelölt kockákból. Obi-Wan-t a tábla közepére kell helyezni, a börtönbe. A játék hasonlóan zajlik, mint a Halálcsillagos, persze sok újítást is tartalmaz.

Aki bővebben kíváncsi, a teljes szabálykönyv letölthető pdf-ben itt.

A képeken megtekinthető a játéktábla, valamint a köztársasági és a szeparatista figurák.