A Fénykardok Napja
2016. május 21., szombat.

Május 21-én szombaton első ízben kerül megrendezésre A Fénykardok Napja. Az esemény a Lurdy Ház mozijának 1-es termében kezdődik délelőtt 10.00-tól. Az alábbikban egy részletes programtervet olvashattok, és reméljük, mindenki talál majd kedvére valót!


Időpont: 2016. május 21., szombat, 10.00 - 16.00-ig

Helyszín: Lurdy Ház, Mi Mozink, 1-es terem. (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)

A belépődíj: 1300,- Ft. (Érvényes klubtagságival rendelkezőknek: 1000,- Ft)
Gyermekeknek 10 év alatt 600,- Ft

A rendezvényre családi jegy is váltható, mely nagyobb kedvezményt biztosít!

A KLUBTAGOK 9.30-TÓL LÉPHETNEK A TEREMBE!

A 10 éven aluli gyermekek számára a rendezvény teljes ideje alatt ingyenes arcfestés és csillámtetoválás lesz!

AKI TEHETI, HOZZON MAGÁVAL EGY FÉNYKARDOT, ÉS SZEREPELJEN A NOVEMBERI II. ORSZÁGOS STAR WARS TALÁLKOZÓ BEHARANGOZÓ KLIPJÉBEN! TE MELYIK OLDALHOZ CSATLAKOZNÁL?

(Természetesen fénykard nem kötelező kellék, enélkül is bárki - civilben vagy bármilyen jelmezben - ellátogathat a rendezvényre, aki szereti a Star Wars Univerzumot.)


A rendezvény programja előzetesen így néz ki, és folyamatosan bővül:

- Vendégünk lesz Tóth Gyula, Kylo Ren hetedik részes alakítójának, Adam Driver-nek a kaszkadőre. A műsor első részében találkozhattok a magyar fiatalemberrel, aki a Trónok harca és a Bosszúállók 2 után a legutóbbi Star Wars-filmben is közreműködött. Tóth Gyula a film forgatásáról számtalan érdekességet mesél majd.

- Szeretnél decemberben ott lenni a Rogue One első vetítésén? Idén remélhetően nem lesznek olyan kaotikus állapotok a premier jegyvásárlása körül, mint tavaly, ezért azt tervezzük, hogy együtt ünnepelhetnek az első vetítésen a hazai rajongók. A klubnapon először hallhattok infókat arról, hogyan szervezünk ismét klubos premiert, és a helyszínen lehet majd feliratkozni erre az eseményre.

- Star Wars The Force Awakens DVD és Blu-ray. Bemutatjuk és alaposan kielemezzük a közelmúltban megjelent két kiadványt.

- Vendégünk a Kolibri Kiadó. A Star Wars-os kiadványok hazai gondozója először vesz részt klubos eseményen, és nemcsak megnézni lehet a friss kiadványokat, hanem 25%-os kedvezménnyel meg is lehet vásárolni őket!

- The Art of Star Wars The Force Awakens. Belelapozunk a hazánkban is hamarosan megjelenő művészeti albumba.

- Kylo Ren jelmezverseny. Te jó főgonosz lennél? Ha igen, akkor öltözz Kylo Rennek, és indulj a Fénykardok Napjának jelmezversenyén!

- Mi köze a Star Wars-nak a politikához? Megtudhatjuk a közelmúltban a Líra kiadónál megjelent A Sci-Fi politológiája c. könyv szerzőjétől, Tóth Csabától, aki a helyszínen dedikálja is a megvásárolható könyvét!

- A Happy Drinks elhozza nekünk a Star Wars Space Punch fémdobozos üdítőital-sorozatot, amit most akár egyben is megszerzehettek a gyűjteményetekbe.

- Star Wars The Force Awakens bevételek. Ebben az évben a hetedik rész nagyot kaszált a pénztáraknál. Egy rövid elemzésben megmutatjuk, mit is jelent mindez számokban kifejezve.

- Évfordulók. A hagyományoknak megfelelően egy rövid videó-montázs segítségével visszatekintünk arra, hogy mi történt 5-10-15-20-25-30-35-40 évvel ezelőtt a Star Wars galaxisban....

- Classic Creatures - Return of the Jedi. A műsor második részében megnézhetjük a legendás dokumentumfilmet is 1983-ból, mely a hatodik rész munkálataiba enged bepillantást. A dokumentumfilm érdekessége, hogy a fiatal Carrie Fisher kalauzol minket a klasszikus trilógia szörnyvilágába.

- Star Wars Quiz-show. Értékes Star Wars-os nyereményekért indulhat a versenyzők két csapata - sötét és világos oldal - az eddigi hét részt felölelő játékunkon. Ha mindent tudsz a Star Wars-ról, és nem félsz szerepelni, akkor indulj a vetélkedőn, biztosan nyersz majd valamit.

- Fotózkodás a jelmezesekkel. Egy speciális fotófalnál lehetőség lesz arra, hogy a Star Wars Saga minden korszakából megörökítsd magad a jelmezesekkel.

- Ingyenes arcfestés és csillámtetkó. A 10 éven aluli gyerekek a rendezvény ideje alatt választhatnak 1 ingyenes arcfestést vagy 1 csillámtetkót.

- Dejarik-Sakk. Próbálj szerencsét a legendás játékban. Hagyd nyerni a wookie-t!

- Star Wars poszter- és könyvvásár! Ha gyűjtöd az extra posztereket és régebbi Star Wars-regényeket, akkor mindenképpen gyere el a rendezvényre, mert igazán nagy kincsekre is lelhetsz a kínálatban.

- Cserebere és kirakodóvásár, melyen játékok, könyvek, képregények, és sok más relikvia is megtalálható a galaxis minden szegletéből.

- ...és sok más érdekesség a Star Wars galaxisból!