Találkozás Steve Sansweet-tel
Barta Zoltán összeállítása

A Celebration Europe második napján sikerült találkoznunk a rendezvényt szervező Lucasfilm-es vezetővel, aki nemcsak a cégnél lát el komoly feladatokat a rajongói kapcsolatok felügyeletével, de a Star Wars-galaxis hívei körében is nagy népszerűségnek örvend. Nos, igen, Steve Sansweet-ről van szó, aki immáron több mint egy évtizede tölt be vezető pozíciót a Lucasfilm-nél, és könyvei, publikációi hivatalos útmutatást adnak a rajongók és gyűjtők százezreinek számára.

Steve-vel a nyitóünnepséget követően, a színpad mögött futottunk össze először, méghozzá egy rögtönzött autogramosztás keretein belül. Az infót röptében kaptam, és éltem is a kínálkozó lehetőséggel, annak ellenére, hogy semmilyen aláírnivalót nem tartottam magamnál. Maradt tehát a háromnapos belépőm, és egy kölcsönkért filctollal sikerült megőriznem Steve aláírását az utókornak.

Az egy-két emberrel induló, majd tekintélyes csődületbe torkolló, jó kedélyű autogramosztás - mely alatt Steve igazi sztárként, mosolyogva állta a rohamot - végén sikerült egy különbejáratú találkozót kieszközölnünk az emlékezetes második nap délutánjára. (Ezen a napon sokkhatás-szerűen ért minket az a hatalmas tömeg, mely a családosok felbukkanásával ért bennünket.) Mr. Sansweet azonban pontos volt, és 15.00-kor a Platinum üvegfalu előterében, sorbanállók hadának kíváncsi tekintetétől kísérve végre összefutott a magyar rajongók egy csoportjával.

Volt, akivel már régi ismerősökként üdvözölhették egymást, hiszen Bori Istvánnal és Balázs Zsolttal évekkel korábban már talákoztak egy amerikai meghívás alkalmával. István és Zsolt egyébként magyar relikviákkal is meglepték Steve-et, és Zsolt az alább látható képek tanúsága szerint egy hazai kuriózummal, a Rakéta Regényújság 1978 áprilisi számával is meglepte.

Ezután következett a közös fotózás, majd egy video-üzenetet kértünk tőle a magyar rajongók részére. Az üzenet végén arra is sikerült rábeszélnünk, hogy magyarul köszöntse a rajongókat! Varga Melinda 'tanította be' a cseppet sem könnyű magyar szöveget, amit Steve gyakorlatilag az első nekifutásra hibátlanul elmondott. (Ezt a következő klubnapon fogjuk levetíteni.)

A találkozó sajnos nem nyúlhatott túlságosan hosszúra, hiszen Steve Sansweet rendkívül elfoglalt volt ezekben a napokban. Ennek ellenére mégis jól esett, hogy tudott ránk időt szakítani, és mi sem feledkezünk el arról, hogy milyen sokat tett a magyar rajongói közösség elismertségéért a Lucasfilm-nél.

A Celebration Europe szóróanyagai

Celebration Europe - Egy rendezvény anatómiája

Celebration Europe - Jelmezek és díszletek

Celebration Europe - Mark Hamill, egy legenda emberközelben

Celebration Europe - Nyitóünnepség Ian McDiarmid-del